26e KBO-de Schalm Biljarttoernooi

Op dinsdagmiddag 3 maart om 13.00 uur wordt gestart met dit libre-toernooi, dat namens de besturen van de KBO en de Stichting Cultureel Centrum de Schalm al weer voor de zesentwintigste maal wordt georganiseerd. 50-Plussers die in Berkel-Enschot-Heukelom wonen of er lid zijn van een recreantenvereniging gaan in een vier weken durend toernooi proberen de finales te halen, die op donderdag 26 maart zullen worden gespeeld.
Het toernooi kent drie klassen: de C-klasse, voor spelers met een moyenne t/m 1.00 (minimaal 15 caramboles, maximaal 30), de B-klasse, voor spelers met een moyenne van 1.01 t/m 1.50 (minimaal 31 caramboles, maximaal 45) en de A-klasse, voor spelers met een moyenne van 1.51 en hoger (minimaal 46 caramboles, geen maximum).

Ook dit jaar zullen we met hulp van ”onze” sponsoren het toernooi weer aantrekkelijk maken.
Elk jaar neemt de deelname aan dit toernooi van ervaren, zelfverzekerde toernooigangers tot beginnende nerveuze debutanten nog steeds toe en benadert zo langzamerhand het maximum van de toernooicapaciteit. Het zou dan ook zo maar kunnen dat de toernooicommissie voor het eerst moet besluiten het aantal deelnemers te beperken volgens de regel: “Wie het eerst komt, het eerst maalt”. Dit geldt natuurlijk niet voor het publiek dat in De Schalm altijd zeer welkom is!

Jan Brands – Ben Kolsteren – John Rodenburg – Ties van Rijsewijk – Ad Verheijden – Hans IJzer.