Op uitnodiging van het CDA in het Europees Parlement werd een excursie georganiseerd naar dit Parlement in Brussel. Door de grote belangstelling moest helaas worden geloot en konden de gelukkigen op 19 maart en 2 april de reis aanvaarden.

Terwijl de eerste groep in de hectiek van en rondom het Europees Parlement een moeizame start had van het programma werd toch genoten van een uitstekende warme lunch en aansluitend een bezoek gebracht aan de Plenaire Zaal van dit grote parlement die uit 705 euro parlementariërs bestaat. Een goede uitleg van Jona , medewerker van Europarlementariër Tom Berendsen en Tom zelf gaf een goed inzicht in de dagelijkse gang van werken en functioneren van dit Parlement.

Terwijl aansluitend door de groep op 19 maart een bezoek werd gebracht aan het Parlamentarium , het bezoekerscentrum van het Europees Parlement, bezocht de groep van 2 april het Huis van de Europese geschiedenis. Een hedendaagse blik op het functioneren van het hedendaagse Europese Parlement i.c.m. een prachtige tentoonstelling van de Europese geschiedenis maakte deze excursie tot niet alleen een waardevolle trip maar ook een interessante in verband met de komende Europese verkiezingen op 6 juni. Vol kennis en mooie indrukken werd ,met een smakelijk smulpakket en flesje water in de bus ,de thuisreis aanvaard
In het najaar zal worden geprobeerd voor de KBO leden die waren uitgeloot alsnog deze excursie te plannen.

Werkgroep Ontspanning