Meedoenregeling Gemeente Tilburg

KBO Berkel-Enschot en SWO Berkel-Enschot hebben zich aangesloten bij de Meedoenregeling van de Gemeente Tilburg.                                                     

De gemeente Tilburg wil dat alle inwoners mee kunnen doen aan leuke, leerzame of gezonde activiteiten in de gemeente, ook als men minder te besteden heeft. Daarom is er de Meedoenregeling.

Tot welk inkomen en vermogen kunt u de Meedoenregeling krijgen?
Voor AOW-gerechtigden ligt het maximum netto-inkomen per maand (exclusief vakantiegeld) op € 1.363,41 voor alleenstaanden en op € 1.847,64 voor gehuwden. Het vermogen mag maximaal € 6.295 per persoon bedragen.

Hoe kunt de Meedoenregeling aanvragen?
Denkt u in aanmerking te komen voor de Meedoenregeling dan kunt U deze alleen digitaal aanvragen via http://www.tilburg.nl/meedoenregeling Daar vindt u ook allerlei informatie over de regeling. Mocht u daarmee problemen hebben neemt u dan ontact op met een van de personen die verderop vermeld zijn; zij helpen u graag verder.

Hoe werkt de Meedoenregeling verder?

Als u na uw aanvraag recht blijkt te hebben op de Meedoenregeling krijgt u een bericht van de gemeente Tilburg dat aan u een budget van € 100,–  per jaar is toegekend, te besteden bij de deelnemende organisaties. U kunt het budget bij KBO en SWO besteden aan de jaarlijkse contributie van de KBO en aan de bijdrage voor diverse activiteiten van KBO en SWO, zoals:

  • Jaarlijkse KBO reis
  • Activiteiten Zomerschool KBO
  • Toneelvoorstelling of ander optreden
  • Cursussen
  • Sportactiviteiten
  • Gym en bewegen
  • Samen uit Dineren

Wilt u de contributie en/of de bijdrage voor een activiteit van KBO Berkel-Enschot bekostigen uit de Meedoenregeling meldt dat dan bij één van de onderstaande personen:

KBO Berkel-Enschot

Jan Freijse                        tel.: 013-533 27 80        e-mail: penningmeester@kboberkelenschot.nl

Joke van Oudheusden    tel.: 013-533 31 62         e-mail: info@kboberkelenschot.nl

SWO Berkel – Enschot

Elly van Gorp                   tel. 013-5331035              email: e.vangorp@hetnet.nl

Vervolgens incasseert KBO respectievelijk SWO uw contributie c.q. bijdrage bij de Gemeente Tilburg ten laste van uw budget van de Meedoenregeling.

U kunt gedurende het jaar aan meerdere activiteiten deelnemen; het bedrag hoeft niet ineens besteed te worden.

Maar: zorg dat u over een jaar geen geld overhoudt uit het budget. Het geld dat u niet opmaakt, kunt u niet meenemen naar het nieuwe jaar!