Resultaat “Toer mee voor Toon 2022”, een benefiet fietstocht georganiseerd door KBO Berkel-Enschot.

Op zondag 28 augustus 2022 organiseerde de Werkgroep Solidariteit van KBO Berkel-Enschot een benefiet fietstocht die de deelnemers over een afstand van 25 of 40 km leidde door de groene omgeving van Berkel-Enschot. De opbrengst van inschrijfgelden, vrijwillige bijdragen, sponsorgelden en een gift van KBO Berkel-Enschot bedroeg € 3850,-. Dit bedrag is ter beschikking gesteld aan pater Toon te Dorsthorst, die al ruim 50 jaar in Suriname werkzaam is.

Het bedrag is door Pater Toon benut om aan 36 kansarme jongeren in Abadukondre en Nickerie een bijdrage te geven in hun scholingskosten. Hierdoor kunnen zij een primaire vakopleiding volgen. De vakken die onderwezen worden, zijn onder andere textiel-, hout- en metaalbewerking. Dergelijke vakopleidingen worden door de vanouds in Suriname aanwezige Pater Ahlbrinck Stichting georganiseerd en uitgevoerd in het kader van een ontwikkelingsovereenkomst Suriname – Nederland.

De jongeren hebben hun hele leven profijt van de vakkennis die zij hiermee opdoen, vinden hiermee werk en beginnen hun carrière. Zoals Pater Toon zegt: “Onze filosofie is dat als je een mens een vis geeft, hij een dag of misschien twee dagen kan eten. Leer je hem echter vissen, dan kan hij zijn hele leven in zijn onderhoud voorzien.”

Organisatie “Toer mee voor Toon 2023”

De Werkgroep is inmiddels de voorbereiding gestart van de “Toer mee voor Toon 2023”. Men hoopt om, net als in 2022, een mooi bedrag in te zamelen en beschikbaar te stellen aan Pater Toon.

Dit jaar wordt er gefietst op zondag 27 augustus. U kunt tussen 10.00 en 13.00 uur starten vanaf Boerderij Denissen, Generaal Eisenhowerweg 1 in Berkel-Enschot, voor een benefiet fietstocht van 40 of 25 km. De fietstocht is extra interessant omdat er verharde weggetjes in zijn opgenomen die velen nog niet zullen kennen.
Deelname aan de fietstocht kost € 5,00 per persoon en € 2,50 voor kinderen (alleen contant). Hiervoor krijgt u een routebeschrijving en per persoon 1 consumptiebon voor een warme snack op een van de routeposten. Op de dag zelf kunt u zich bij de startpost voor deelname inschrijven

Ook als u niet aan de fietstocht deelneemt, kunt u een vrijwillige bijdrage storten op bankrekening NL35 RABO 0106 8465 74 ten name van KBO Berkel-Enschot onder vermelding van Toer Mee.

Werkgroep Solidariteit KBO Berkel-Enschot 

Mocht u zich als vrijwilliger beschikbaar willen stellen voor de laatste voorbereidingen, het posten en/of het afbouwen van de fietstocht of wilt u eerst wat meer over een en ander weten: contact Ies Risseeuw (013-533 1125 of LOSRIS@HOME.NL). Werkgroep Solidariteit