De maatschappijkring is bedoeld voor KBO-leden die zich interesseren in wat er speelt in de wereld om ons heen: van sociologie en cultuur tot natuurwetenschap, van de medische wereld tot milieu-beleid en van overheid tot bedrijfsleven. Het programma van de kring bestaat uit lezingen, bedrijfsbezoeken en excursies die illustreren wat er zoal in onze maatschappij gebeurt en gaat gebeuren.

Na een periode van gedwongen coronarust gaan we in het najaar weer van start. Bijeenkomsten met 80 of meer mensen zullen echter niet meer mogelijk zijn. Daarom gaan we vanaf september werken met 2 groepen. We organiseren elke maand 2 dezelfde activiteiten, steeds op donderdagen. Leden schrijven zich in voor een van beide bijeenkomsten, dus één bijeenkomst per maand. Daarbij geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt, dus bij 40 inschrijvingen is de bijeenkomst vol. Omdat we ervan uitgaan dat we in september 80 leden hebben, hoeven we dan in principe niemand teleur te stellen.
Op jaarbasis streven we ernaar dat iedereen aan 9 activiteiten kan deelnemen.

Het programma van 2021/2022 wordt op dit moment samengesteld door de werkgroep (bestaande uit Ans Dominicus, Mies Diks, Mieke Freijse, Cees van Oorschot en Jos Loonen).
Voor het najaar zullen waarschijnlijk de volgende activiteiten op het programma staan:

• wandeling door de Moerenburg
  • lezing door dhr. Gaston Remmers over voeding en ouder worden
  • lezing door dhr. Bert van Helvoirt over wat een bedrijf kan leren van de natuur
  • lezing door dhr. Ruud Heuts over Leonardo da Vinci
  • lezing door dhr. Peter Teune over klimaatverandering

Ook dit jaar beginnen we weer met een nieuwe deelnemerslijst: dus ook de kringleden van 2020/2021 moeten zich opnieuw inschrijven!

De kosten voor het lidmaatschap van de maatschappijkring 2021-2022 bedragen € 25,-.
Leden van vorig jaar krijgen hierop een compensatie van € 9,- omdat er in het afgelopen jaar nauwelijks activiteiten zijn geweest. Voor sommige excursies kan een extra bijdrage worden gevraagd voor de reiskosten en/of entree.

Waar:                  Koningsoord kapittelzaal
Wanneer:           donderdagen
Kosten:               voor leden KBO B-E: € 25,- met mogelijk extra eigen bijdrage
Deelnemers:      maximaal 80