Nadat de Kerstbijeenkomst twee jaar lang niet kon doorgaan vanwege de coronamaatregelen, mochten we elkaar op vrijdag 16 december jl. eindelijk weer ontmoeten bij een gezellige KBO-kerstviering. De werkgroep Ontspanning (Ria van den Berg, Ruud Brugmans , Nelleke van den Hout, Margriet Krijnen en Lia van de Ven) had een prachtig programma in elkaar gezet.

Als eerste sprak onze voorzitter Leo de Graaf, die ‘tegenwoordig behoort tot het legioen van ouderen met een kunstheup’, ons toe op zijn eigen humoristische wijze en zonder ondersteuning van zijn krukken. Hij zag in de saamhorigheid van onze KBO een lichtpunt in deze tijd van allerlei crises. De overvolle zaal bewees inderdaad dat er veel verenigingsgevoel is bij onze ‘club’.

Diaken Jan Joosten vertelde ons een zeer indrukwekkend verhaal, waarin een kaars de hoofdrol speelde: het aansteken van de kaars, in plaats van deze als vetbron te consumeren, bracht een magische sfeer in een barak van een concentratiekamp. Bij zo’n verhaal worden je eigen zorgen en zorgjes wel heel drastisch en snel tot bijna nul gereduceerd!

Het optreden van het koor Muzemento onder leiding van Mark van Nispen vulde voor en na de pauze een groot deel van de viering. Ondanks het (door ziekte) ontbreken van met name een aantal alten, wist het koor een prachtige uitvoering ten gehore te brengen. We werden getracteerd op operettemelodieën en vele bekende of minder bekende Kerstliedjes in een veelstemmige uitvoering (de auteur telde er vier).

Daarnaast nog een pianosolo door de dirigent die zich uitleefde op en met Chopin. Wie zich afvroeg hoe Mark de pagina’s omsloeg zonder hulp van een ‘bladomslaander’: dit deed hij met een mooi apparaat, een “PageFlip Firefly pageturner”, een voetpedaal dat draadloos is verbonden met de ipad waarop de bladmuziek staat. Wat een prachtige uitvinding!

In de pauze en na afloop werden we verwend met lekkere drankjes en hapjes, zodat deze Brabantse happening een bourgondisch tintje had. Voor herhaling vatbaar, we kijken nu al uit naar de nieuwjaarsbijeenkomst van 13 januari 2023!

Marga Amesz