Kalligrafie of schoonschrift is de kunst om mooi te schrijven.
Schrijven is méér dan alleen een manier om gedachten en ideeën over te brengen; uw eigen handschrift kan ook een geweldig ontwerpmiddel zijn.
Iedereen kan leren kalligraferen. Met oefening en geduld komt u tot prachtig schoonschrift. Ook als uw “normale” handschrift voor anderen niet zo goed leesbaar is.
Voor kalligraferen hebt u uw concentratie nodig. Dat betekent even aan niets anders denken. U bent niet alleen creatief bezig, u maakt ook uw hoofd leeg en komt tot rust.
Bijkomend voordeel van deze ontspannende hobby is dat je altijd mensen aangenaam verrast met teksten op b.v. verjaardagskaarten. Of bij andere gelegenheden zoals jubilea, feestdagen en fees-ten waar je uitnodigingen voor schrijft.

De bijeenkomsten van deze cursus zijn daarom leerzaam, creatief (ook voor niet-creatievelingen) en zeker ook ontspannend en gezellig.

Wat u mee moet nemen:
Liniaal, potlood, ruitjespapier, vlakgom en als u het al hebt eigen pennen: balpen, vulpen, penhouder en evt. inkt.

We kunnen deze cursus aanbieden voor een speciale prijs dankzij een bijdrage uit de Rabobank Clubkas Campagne 2020.

Docent:                 dhr. Arnold van Hooff uit Vlijmen
Waar:                     Ons Koningsoord, creatieve ruimte