Hebt u een fotocamera met vele mogelijkheden, maar fotografeert u toch meestal op de automati-sche stand? Of bent u juist van plan een nieuwe camera aan te schaffen? Of wilt u uw kennis weer eens opfrissen? Dan is dit voor u de ideale cursus.

Enkele leden van FotoBE, de fotoclub van Berkel-Enschot, verzorgen een fotocursus op vijf midda-gen.
De fotoclub brengt gebruiksvriendelijke spiegelre-flexcamera’s mee, die u tijdens de cursus mag ge-bruiken. Natuurlijk mag u ook uw eigen camera meenemen.

Tijdens de cursus komen o.a. aan de orde: stand-punt en gezichtsbedrog, compositie, omgaan met verschillende sluitertijden, scherpte-diepte in de foto, macrofotografie en portretfotografie en het gebruik van ISO, witbalans en belichtingscorrectie. Ook het aflezen van gegevens van gemaakte foto’s (histogram) komt aan de orde. Dat lijkt misschien wat veel, maar we hebben 5 hele middagen. Natuur-lijk proberen we ook uw vragen te beantwoorden. Maar het zal ons niet altijd lukken om details over uw eigen camera te vertellen.

We verzorgen telkens een presentatie met uitleg en voorbeelden, maar de deelnemers gaan ook zelf fotograferen in de omgeving. Daarna gaan we sa-men een aantal gemaakte foto’s bespreken.

Het is belangrijk dat u het geleerde na iedere les thuis gaat oefenen. Daarom zit er telkens 2 weken tussen de lessen. Fotografen leer je vooral door het te doen!

Wilt u graag wat meer informatie, neem dan contact op met Jan van Esch tel. 013-533 15 18.

 

Docenten:        Jan van Esch en enkele leden van FotoBE
Waar:                Basisschool Berkeloo (Hazelaarlaan 32-34)
Wanneer:         woensdagmiddag 14.00 – 16.30 uur
Data:                 22 maart, 5 en 19 april en 3 mei
                          De vijfde les is een soort terugkomles. Die datum bepalen wij samen.
Kosten:            voor leden KBO B-E: € 45,- incl. kof-fie of thee
Deelnemers:   minimaal 6 en maximaal 10