Hebt u een fotocamera met vele mogelijkheden, maar fotografeert u toch meestal op de automatische stand? Of bent u juist van plan een nieuwe camera aan te schaffen? Of wilt u gewoon wat meer weten over fotografie of uw kennis weer eens opfrissen? Dan is dit voor u de ideale cursus.
Enkele leden van fotoBE, de fotoclub van Berkel-Enschot, verzorgen een fotocursus op vijf middagen.

Natuurlijk mag u een eigen camera meenemen. Het zal ons mogelijk niet altijd lukken om details over uw eigen camera te vertellen. De fotoclub heeft ook gebruiksvriendelijke spiegelreflex-camera’s, die u tijdens de cursus mag gebruiken.

Tijdens de cursus komen o.a. aan de orde: standpunt en gezichtsbedrog, compositie, omgaan met verschillende sluitertijden, scherpte-diepte in de foto, macrofotografie en portretfotografie en het gebruik van ISO, witbalans en belichtingscorrectie. Ook het aflezen van gegevens van gemaakte foto’s (histogram) komt aan de orde. Dat lijkt misschien wat veel, maar we hebben 5 hele middagen. Natuurlijk proberen we ook uw vragen te beantwoorden.

We verzorgen telkens een presentatie met uitleg en voorbeelden, maar de deelnemers gaan ook zelf fotograferen in de omgeving. Daarna gaan we samen een aantal gemaakte foto’s bespreken.

Het is belangrijk dat u het geleerde na iedere les thuis gaat oefenen. Daarom zit er telkens 2 weken tussen de lessen. Fotograferen leer je vooral door het te doen!
Wilt u graag wat meer informatie, neem dan contact op met Jan van Esch tel. 013-5331518. De aanmelding verloopt via de KBO.

Docent:                  Jan van Esch en enkele leden fotoclub
Waar:                      Basisschool Berkeloo (Hazelaarlaan 32-34)
Wanneer:                woensdagmiddag van 14.00 – 16.30 uur
Data:                       28 sept., 12 en 26 okt. en 9 november
                                 De vijfde les is een soort terugkomles. Die datum bepalen we samen.
Kosten:                   voor leden KBO B-E: € 45,-
Deelnemers:          minimaal 6 en maximaal 12