Hebt u een fotocamera met vele mogelijkheden, maar fotografeert u toch meestal op de automatische stand? Of bent u juist van plan een nieuwe camera aan te schaffen? Of wilt u gewoon wat meer weten over fotografie of uw kennis weer eens opfrissen? Dan is dit voor u de ideale cursus.

Enkele leden van FotoBE, de fotoclub van Berkel-Enschot, verzorgen een fotocursus op vijf middagen.De fotoclub brengt gebruiksvriendelijke spiegelreflex-camera’s mee, die u tijdens de cursus mag gebruiken. Natuurlijk mag u ook uw eigen camera meenemen.

Tijdens de cursus komen o.a. aan de orde: standpunt en gezichtsbedrog, compositie, omgaan met verschillende sluitertijden, scherpte-diepte in de foto, macrofotografie en portretfotografie en het gebruik van ISO, witbalans en belichtingscorrectie. Ook het aflezen van gegevens van gemaakte foto’s (histogram) komt aan de orde. Dat lijkt misschien wat veel, maar we hebben 5 hele middagen. Natuurlijk proberen we ook uw vragen te beantwoorden. Het zal ons niet altijd lukken om details over uw eigen camera te vertellen.

We verzorgen telkens een presentatie met uitleg en voorbeelden, maar de deelnemers gaan ook zelf fotograferen in de omgeving. Daarna gaan we samen een aantal gemaakte foto’s bespreken.
Het is belangrijk dat u het geleerde na iedere les thuis gaat oefenen. Daarom zit er telkens 2 weken tussen de lessen. Fotograferen leer je vooral door het te doen!

Wilt u graag wat meer informatie, neem dan contact op met Jan van Esch tel. 013-5331518.

 

Docent:                  Jan van Esch en enkele leden fotoclub
Waar:                      Basisschool Berkeloo (Hazelaarlaan 32-34)
Wanneer:                woensdagmiddag van 14.00 – 16.30 uur in en rond het gebouw van Berkeloo
Cursusdata:           23 maart, 6 en 20 april, en 4 mei
Kosten:                   voor leden KBO B-E: € 45,- (koffie of thee inbegrepen)
Deelnemers:          minimaal 6 en maximaal 12

 Al eerder aangemeld? Meld u dan toch opnieuw aan.