Vorig jaar kon de Toer Mee niet doorgaan, maar dit jaar kon het gelukkig weer wel.
Op zondag 29 augustus 2021 was het de 40e keer dat door de MOV-groep Moergestel de fietstocht Toer Mee werd gehouden ten gunste van het project Amanecer in Cochabamba/Bolivia van pater Theo Raaijmakers. Hij vangt daar straatkinderen op en probeert deze via scholing een betere toekomst te geven.
In 2008 heeft de KBO Berkel-Enschot zich met de projectgroep “Straatkinderen Cochabamba” bij deze fietstocht aangesloten. Dit jaar voor de 13e keer.

Aan de hand van een routebeschrijving en richtingborden vertrokken vanaf het startpunt bij Boerderij Denissen in Berkel-Enschot 63 deelnemers. Vaak trouwe deelnemers.
Het was helaas slecht weer met langdurige motregen.
Desondanks genoten de deelnemers van de route, die ook dit jaar weer veel waardering kreeg.

In totaal heeft de fietstocht, mede door de sponsoring door bedrijven en particulieren, dit jaar in Berkel-Enschot voorlopig een kleine € 2400,- opgebracht. Tijdens de KBO-busreis, die dit jaar wegens de coronamaatregelen slechts 70 deelnemers telde, werd € 91,- ingezameld.
Er zijn ook weer goederen in natura ontvangen met name van Albert Hein en catering Wolfs. De hapjes van deze laatste werden op een verrassingspost aan de fietsers aangeboden.

Namens pater Raaijmakers danken wij iedereen hartelijk die aan het behaalde resultaat heeft bijgedragen.
Mocht u alsnog het werk van pater Raaijmakers willen steunen dan is uw bijdrage welkom op rekening NL35RABO0106846574 van de KBO Berkel-Enschot met vermelding van “pater Theo”.

De MOV-groep Moergestel heeft besloten dat deze 40e fietstocht Toer Mee de laatste is voor dit project. Berkel-Enschot volgt de MOV-groep daarin. De KBO-projectgroep “Straatkinderen Cochabamba” gaat stoppen.
Veel dank is verschuldigd aan alle sponsorbedrijven en particulieren die door de jaren heen aan dit goede doel hebben bijgedragen. Mede door hun vrijgevigheid hebben veel kinderen in Cochabamba een beter leven gekregen.

KBO-werkgroep Solidariteit
Projectgroep “Straatkinderen Cochabamba”