In het voorjaar van 2022 stond met de onderstaande tekst de cursus DJEMBEE aangekondigd. Door corona konden de lessen toen helaas niet doorgaan. Maar . . . wat in het vat zit, verzuurt niet en daarom nogmaals de aankondiging:

Komt u dit bekend voor:
“Ik heb totaal geen gevoel voor ritme.”
“Ik ben te oud om nog iets nieuws te leren.”
“Ik wil niet degene zijn die de hele groep ophoudt.”
Deze en veel andere gedachten hoort men vaak als een nieuwe groep start met SAMEN MUZIEK MAKEN. Toch, na slechts één middag cursus Djembé hoort men al andere geluiden:
“Ik ben moe maar heb een voldaan gevoel.”
“Het was even wennen, maar nu kijk ik al uit naar de volgende les.”

Na een serie van vijf bijeenkomsten geven de deelnemers aan dat ze ver gekomen zijn met musiceren, dat het erg leuk is en van de bijeenkomsten genoten hebben. Er zijn cursisten die om een nieuwe reeks lessen gevraagd hebben. Die komt er nu aan.

Evenals voorgaande jaren nodigt Cees Oerlemans u uit om samen muziek te maken op authentieke Afrikaanse trommels. Stap voor stap leert hij de deelnemers de geheimen van de oorspronkelijke ritmes en vertelt Cees over de Afrikaanse cultuur.
Muzikale ervaring is niet vereist, noten lezen is niet nodig. Iedereen kan meedoen, ook zij die al eerder les kregen. Plezier beleven aan het samenspelen staat voorop.
 

 

Docent: Cees Oerlemans
Waar: ’t Muziekhuis naast Boerderij Denissen, de grote zaal
Wanneer: dinsdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur
Data: 4, 11, 18, 25 oktober en 1 november
Kosten: voor leden KBO B-E: € 30,-  
Deelnemers: maximaal 15