De tuinonderhoudscursus omvat twee praktijk ochtenden van 10-12 uur en twee theorie ochten-den. Afhankelijk van de samenstelling van de groep kan het ook een theorie en drie praktijk-ochtenden zijn. Dat beslissen we na de eerste theorieochtend.

In de praktijkgedeelten gaan we tuinen in en worden de verschillende plantkeuzes besproken die we zien. Zijn het geslaagde combinaties van planten, kunnen ze lang mee of vragen ze voortdurend aanpassingen? Zijn de combinaties toepasbaar in de eigen tuin? Het snoeien van struiken en bomen krijgt aandacht, alsmede het scheuren van vaste planten, rozenonderhoud, haag en gazononderhoud. De verschillende soorten bemesting komen aan bod, de zuurgraad van de grond, is die belangrijk? Ook wordt aandacht besteed aan de aanleg van een vijver en het onderhoud daarvan.

De opzet van de ochtenden zal ook zodanig zijn dat eigen problemen besproken kunnen worden en er gezocht wordt naar oplossingen, voor zover mogelijk.

In het theoriegedeelte van aanstaande voorjaar worden zaken besproken zoals , hoe komen we tot de juiste plantkeuze, dit in relatie tot zon en schaduw, oppervlakte van de tuin, hoeveel tijd is er beschikbaar of hoeveel tijd wil of kan je aan een tuin besteden. Ziektebestrijding, juiste tijd van snoeien, bemesten van de tuin enzovoort.

Verder komen aan bod wat mag zeker niet in een tuin ontbreken, onderhoudsarme plantensorti-menten en haagkeuzes.

Docent:                                  Henk Hoppenbrouwers
Wanneer:                               dinsdagmorgen van 10.00 u tot 12.00 u
Data praktijkgedeelte:         21 en 28 september, 5 oktober 2021 en 19 april 2022
Waar:                                      wordt aan u doorgegeven een week voor aanvang
Kosten:                                   voor leden KBO B.E.: € 15,-
Deelnemers:                          max. aantal deelnemers 12