Een splinternieuwe aflevering met veel verrassingen!

Hoe zat het ook alweer met Salomé?

Haar naam betekent: vrede, of de vreedzame. Het verhaal van haar en Johannes de Doper is echter behoorlijk wreed. Veel kunstenaars, zoals schrijvers, componisten en schilders, hebben zich laten inspireren door dit verhaal.

John Lommen laat je beelden zien van kunstenaars die hun inspiratie halen uit verhalen uit het verleden. Maar natuurlijk ook uit werk van andere kunstenaars. Je ziet werk van bekende mensen, zoals Munch, Michelangelo en Mondriaan, maar ook tal van kunstenaars waarvan je waarschijnlijk nog nooit gehoord hebt. Dat betreft dan niet alleen schilders, maar ook beeldhouwers, componisten, fotografen en cartoonisten.

De inhoud heeft nauwelijks een overlapping met vorige afleveringen van “Anders kijken naar kunst”. Voor relatieve leken op het gebied van kunst, maar ook voor echte kenners, valt er veel nieuws te zien en te horen.

Docent: John Lommen
Waar: Muziekhuis naast Boerderij Denissen