22 mei 2024

Kwiek route

Gaat u ook enthousiast de Kwiek Beweegroute lopen?

Onder grote belangstelling, meer dan 100 personen, is op 19 april na het startsein van wethouder Maarten van Asten en oud-bokser Arnold Vanderlyden de Kwiek route officieel in gebruik genomen. Met veel enthousiaste wandelaars werd de route gelopen. De pijltjes werden gevolgd en de opdrachten op de  tegels werden fanatiek uitgevoerd.

De hele route is ± 1500 meter maar men kan ook een korte versie lopen van ± 800 meter. Hij is geschikt voor iedereen, ook met een hulpmiddel als rolstoel of rollator.

De flyer van de route kunt u halen bij de balie in de entree van de Schalm of bij het Eikenhuys. U heeft vast de pijltjes en tegels al waargenomen.

Nu de lente echt is aangebroken en de werkzaamheden bij de Eikenboschweg en Brevierstraat klaar zijn, kunt u bijvoorbeeld gezellig met een vriend, vriendin, kind of kleinkind de route met bijbehorende oefeningen met veel plezier helemaal lopen. Het is een leuke wandeling en de oefeningen zijn goed voor ieders conditie!

De werkgroep nodigt u uit om hier veelvuldig gebruik van te maken en wensen u veel plezier!

De kwiekroute is aangelegd op initiatief van Platform Welzijn Berkel-Enschot en wordt mogelijk gemaakt door: Dorpsraad, SWO, KBO, Eikenhuys, Ons Koningsoord, ContourdeTwern, Fysio Op Maat en gemeente Tilburg.