9 mei 2024

Natuur (dag) wandeling 27 juni

Als laatste wandeling van dit seizoen gaan we een dag over de grens. We hebben ons oog laten vallen op een prachtig natuurgebied rondom de abdij van Postel, De Ronde Put. De Ronde Put? Da’s ruim 165 ha ongerepte natuur op de grens tussen Mol en Retie. Europese top! Je ontdekt er een fotogenieke plas, omringd door moerassen, rietvelden, bossen en graslanden. Geniet van de heerlijke stilte en duik zeker een van de twee vogelkijkhutten in. Neem je verrekijker mee en spot zeldzame water- en roofvogels. Van de kleine ijsvogel tot indrukwekkende valken.

Deze gehele route is (volgens het boekje) 8.6 km lang en hebben we opgesplitst in 2 delen. Deels in de voormiddag, dan een lunchpauze met mogelijkheid tot bezichtiging van de tuin, kerk, kruidentuin en winkel van de abdij van Postel. Na de lunch wandelen we het 2e (kortere) deel van de route.

Donderdag 27 juni verzamelen we op Eikenbosch 2, het oude winkelcentrum, om 09.30 uur en zijn rond 17.00 uur weer terug. De koffie/thee voor en na de wandeling evenals de lunch zijn voor eigen rekening. (U mag natuurlijk ook uw eigen lunchpakket meenemen)

Als u kunt zorgen voor mooi wandelweer en voldoende auto`s maken we er weer een mooie en gezellige dag van.

Aanmelden voor deze wandeling is niet nodig.

 

In juli en augustus is er geen wandeling. Voor meer informatie betreffende de wandelingen kunt u contact opnemen met Jeff Denissen (06-24 69 17 40) of met Jan van de Wiel (06-10 47 66 54).