11 juni 2022

Football Memories

Samen voetbalherinneringen ophalen. Dat is de essentie van Football Memories. Als geen andere sport heeft voetbal het vermogen om mensen te betrekken, bij elkaar te brengen en in beweging te krijgen. Ouderen ontmoeten elkaar in het Koning Willem II stadion waar ze onder leiding van vrijwilligers herinneringen ophalen aan het rijke voetbalverleden van Willem II. Elke sessie duurt 90 minuten met een kwartier theepauze. Voor veel deelnemers zijn sociale interacties als deze niet meer zo vanzelfsprekend.

Football Memories is een prachtig voorbeeld van de verbindende rol die voetbal kan spelen. Het richt zich op ouderen (60+) die kampen met eenzaamheid of (beginnende) dementie. Tegen half drie ’s middags melden deelnemers zich in het stadion. Ze nemen plaats aan tafels waarop foto’s, boeken en andere memorabilia liggen uitgestald. Aan de hand hiervan duiken de deelnemers met elkaar in de historie van de club.

Football Memories is een programma van Willem II Betrokken in samenwerking met lokale partners als Thebe, De Wever, ContourdeTwern en Het Laar. Ook Met je Hart en Tilburg University zijn aangesloten. Bij het project zijn diverse oud-spelers betrokken.

Meer weten over Football Memories? Ben of ken jij iemand die zou willen deelnemen? Zou je als vrijwilliger een bijdrage willen leveren? Neem contact op.

Arjen Pijfers, 06-17069040,
info@footballmemories.nl