5 april 2021

Gelukkig en gezond oud worden

Gelukkig en gezond oud worden in de dorpen!

Mensen worden steeds ouder. Hoe mooi is het om dat op een gezonde en gelukkige manier in de eigen buurt te doen? Maar hoe doet u dat en wat hebt u daarvoor nodig? Binnen het gemeentelijke Programma “Gezond en gelukkig oud in Tilburg” gaan het Platform Welzijn Berkel-Enschot en de samenwerkende organisaties in Udenhout en Biezenmortel van start met de Fijn Thuis gesprekken. Voor deze dorpen is er voor alle 65 plussers een mogelijkheid om een Fijn Thuis gesprek aan te vragen.

Wat verandert er in uw leven als u met pensioen gaat? Wat hebt u nodig om langer in uw eigen huis te kunnen blijven wonen? Bij welke organisaties kunt u aankloppen voor hulp? Hoe vult u uw vrije tijd in? Hebt u wel eens nagedacht over vrijwilligerswerk? Kortom, wat is er nodig om gezond en gelukkig oud te worden in uw eigen buurt? In het Fijn Thuis gesprek zoeken we antwoorden op deze vragen. Zo bent u voorbereid als er dingen veranderen in uw leven.

Wordt u dit jaar 75 jaar? Dan ontvangt u een brief waarin een Fijn Thuis gesprek wordt aangeboden. Jongere en oudere bewoners die een gesprek willen, kunnen zich melden bij de dorpsloketten. Getrainde vrijwilligers komen aan huis voor het Fijn Thuis gesprek.

Aanmelden kan vanaf 8 april via het dorpsloket in uw dorp. Voor Berkel-Enschot is dat op
donderdagochtend tussen 10.00 – 12.00 uur via het telefoonnummer: 06 53 76 89 78. Of door een mail te sturen naar loket-be@dorpsraadberkelenschot.nl

*Platform Welzijn is een samenwerkingsverband tussen diverse organisaties en vrijwilligers die actief zijn voor de senioren in Berkel-Enschot. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Dorpsraad, KBO, loket BE en ContourdeTwern.