11 maart 2021

Weer meedoen in de maatschappij

Weer meedoen in de maatschappij met ANWB AutoMaatje

Vervoer in Udenhout, Berkel-Enschot en Biezenmortel voor mindermobiele inwoners.

Nederland telt ruim vier miljoen ouderen. Een kwart daarvan voelt zich weleens eenzaam. Ouderen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en steeds een beroep doen op hun naasten is moeilijk.

Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB AutoMaatje toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook deze mensen weer deel uitmaken van het sociale en maatschappelijke leven.

Hoe werkt het?

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje. De planner voert de rit in en koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare chauffeurs bij hen in de buurt. Een dag(en) voor de rit wordt de deelnemer teruggebeld en vertelt welke chauffeur beschikbaar is en wat de kosten zijn. De chauffeur komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de chauffeur op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend.

Soort ritten:

I.v.m. covid-19 rijdt AutoMaatje op dit moment alleen noodzakelijke ritten. Een ritje naar o.a. het ziekenhuis, tandarts contactberoep of vaccinatielocatie.

Als de maatregelen versoepelen kunt u ook weer sociale ritten boeken naar o.a. een activiteit, een clubje, een boodschapje doen, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin. Na aanmelding ontvangt elke deelnemer een deelnemerskaart, informatieflyer en het coronaprotocol.

Deelnemer of vrijwilliger worden?

Inwoners van Udenhout, Berkel-Enschot en Biezenmortel die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden kunnen contact opnemen met:

AutoMaatje Tilburg

Tel: 013 762 06 40 (ma tot vrij van 9.00 tot 12.00 uur)

Mail: automaatje@contoutdetwern.nl

AutoMaatje Tilburg is een samenwerking tussen Gemeente Tilburg, KBO, ContourdeTwern en de ANWB.